dimarts, 14 d’abril del 2015

PASTÍS SARA: LA MONA DE PASQUA


 
Aquesta és la mona de pasqua que he preparat aquest any. La meva mare i el meu pare són els padrins  del meus tres fills. Com que saben que m'agrada preparar dolços, els vaig prepara jo una mona per a tot tres. En aquest cas ha estat un pastís sara tradicional. Per decorar-la he fet uns ous de xocolata transformats en gallines i pollets. Tres de petits: el pollet bebé (amb xumet) i els dos germans amb el seu skate, i com no els pares també. Una petita representació de la nostra família (en versió gallina esclar, jejeje)

INGREDIENTS

Per al pa de pessic:
ü  4 ous
ü  125g de sucre
ü  125g de farina
ü  Ralladura de llimona

Per a la crema de mantega:
ü  100g de sucre
ü  25g d’aigua
ü  2 rovells d’ou
ü  125g de mantega

Per a l’almívar:
ü  100g de sucre
ü  100g d’aigua
ü  Suc de llimona

Per a decorar i farcir:
ü  Ametlles laminades
ü  Melmelada de prèssec o albercoc

El primer que hem de fer és torrar les ametlles. Les posarem sobre una safata de forn de manera que quedin ben escampades. Les deixarem coure fins que obtinguin un color doradet.

Seguirem amb el pa de pessic. En un bol barrejem els ous amb el sucre fins obtenir una consistència cremosa i hagin blanquejat. Seguidament hi afegirem la ralladura de llimona i la farina (prèviament tamisada) amb moviments suaus.
Abocarem la barreja dins el motlle i ho courem durant 30 minuts a 180ºC.
Un cop cuit el deixem refredar completament sobra una reixa.

Per fer l’almívar en un cassó al foc hi barrejem l’aigua, el sucre i el suc de llimona. Ho escalfem fins que bulli, un cop fa uns minuts que bull ho retirem del foc i reservem.

Per preparar la crema de mantega bullim l’aigua i el sucre durant uns minuts, fins que la barreja s’hagi convertit en un xarop.
Amb molt de compte avocarem aquest xarop sobre els rovells, a la vegada que anem barrejant (com si féssim allioli). Un cop ho tenim tot barrejat hi afegim la mantega a temperatura ambient i ho barrejem tot junt fins obtenir un crema.

Ara començarem a muntar el pastís. Tallarem el pa de pessic (totalment fred) en tres discs.
Al disc de la part inferior el mullem amb l’almívar i el cobrim amb melmelada. Posem el segon disc i repetim l’operació (primer l’almívar i després la melmelada). Si ho preferiu podeu en una capa l’almívar i la melmelada i a la següent hi posem una capa de crema de mantega. Cobrim amb el tercer disc.
Seguidament cobrirem tota la superfície i els laterals amb la crema de mantega.
Per acabar cobrim la crema de mantega amb les ametlles laminades. Si voleu a la superfície hi podem espolvorejar una mica de sucre glaç.


Ja tenim la Sara apunt!!

1 comentari:

  1. Què xulaaaaa!!!!! m'encanta aquesta família de pollets de xocolata.
    Un petonàs

    ResponElimina