INGREDIENTS
Per al pa de
pessic:
ü
4 ous
ü
125g de
sucre
ü
125g de
farina
ü
Ralladura
de llimona
Per a la crema de
mantega:
ü
100g de
sucre
ü
25g d’aigua
ü
2 rovells
d’ou
ü
125g de
mantega
Per a l’almívar:
ü
100g de
sucre
ü
100g d’aigua
ü
Suc de
llimona
Per a decorar i
farcir:
ü
Ametlles laminades
ü
Melmelada
de prèssec o albercoc
El primer que hem de fer és torrar les ametlles. Les posarem sobre una
safata de forn de manera que quedin ben escampades. Les deixarem coure fins que
obtinguin un color doradet.
Seguirem amb el pa de pessic. En un bol barrejem els ous amb el sucre fins
obtenir una consistència cremosa i hagin blanquejat. Seguidament hi afegirem la
ralladura de llimona i la farina (prèviament tamisada) amb moviments suaus.
Abocarem la barreja dins el motlle i ho courem durant 30 minuts a 180ºC.
Un cop cuit el deixem refredar completament sobra una reixa.
Per fer l’almívar en un cassó al foc hi barrejem l’aigua, el sucre i el suc
de llimona. Ho escalfem fins que bulli, un cop fa uns minuts que bull ho retirem
del foc i reservem.
Per preparar la crema de mantega bullim l’aigua i el sucre durant uns
minuts, fins que la barreja s’hagi convertit en un xarop.
Amb molt de compte avocarem aquest xarop sobre els rovells, a la vegada que
anem barrejant (com si féssim allioli). Un cop ho tenim tot barrejat hi afegim
la mantega a temperatura ambient i ho barrejem tot junt fins obtenir un crema.
Ara començarem a muntar el pastís. Tallarem el pa de pessic (totalment
fred) en tres discs.
Al disc de la part inferior el mullem amb l’almívar i el cobrim amb
melmelada. Posem el segon disc i repetim l’operació (primer l’almívar i després
la melmelada). Si ho preferiu podeu en una capa l’almívar i la melmelada i a la
següent hi posem una capa de crema de mantega. Cobrim amb el tercer disc.
Seguidament cobrirem tota la superfície i els laterals amb la crema de
mantega.
Per acabar cobrim la crema de mantega amb les ametlles laminades. Si voleu
a la superfície hi podem espolvorejar una mica de sucre glaç.
Ja tenim la Sara apunt!!
Què xulaaaaa!!!!! m'encanta aquesta família de pollets de xocolata.
ResponEliminaUn petonàs