dimarts, 26 de novembre del 2013

TAULA DOLÇA TEMÀTICA FUTBOL

La taula dolça gairebé al complet, falta el pastís!

Avui no porto cap recepta nova. Fa uns dies va ser l’aniversari del meu fill gran, 5 anys ja!!! Quan hi penso… 5 anys més  per mi també!!
En fi, aquest any li feia il·lusió fer una festa amb tots els companys de clase. Una ran oportunitat per poder fer proves.

Aquesta taula va ser petitona: cupcakes de futbol, cakepops simulant pilotes de futbol, el pastís en forma com no de camp de futbol i no podía faltar el plat estrella en una festa infantil: pa bimbo amb nocilla.

Als nens els va agrdar molt i els pares que es van quedar a la festa van quedar ben bocabadats.

Així que aquí us deixo les fotos peer tal de que jutjeu vosaltres mateixos/es.

Perdoneu per les fotos, sobretot la del pastís que  vaig despistar-me i vaig haver de fer-les durant la festa.

Els cupcakes.

Cakepops. Ja se que les pilotes de futbol estan formades per pentagons i hexàgons, però... amb estrelles la feina s'ha agilitat bastant.

El pastís, amb unes espelmes d'allò més originals, eren pilotetes de futbol.

dijous, 7 de novembre del 2013

CUP CAKES DE VAINILLA I MERENGA SUÍS: CUPCAKES HALLOWEEN

Avui fa just una setmana de la Castanyada i també d'una altre festa que està guanyant tarreny: Halloween. Diuen que és la nit més terrorifica de l'any però es veu que a la gent li agrada això de passar por. Jo personalment ho passo fatal veient pel·licules de terror o anant a passatges de terror, de manera que a casa el Halloween va ser d'allò més dolç amb aquests cupcakes de vainilla i merenga.
Espero que hagiu passat un bon Halloween! Ja ja ja ( riure malefic) fins la propera!!


INGREDIENTS
Per les magdalenes:
ü  115g de mantega
ü  220g de sucre
ü  3 ous
ü  200g de farina
ü  1culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  250g de sucre
ü  3 clares d’ou
ü  300g de mantega

Per la decoració:
ü  Figures de Halloween (carbasses, ulls, barret de bruixa) de fondant

Començarem preparant les magdalenes. La primera feina és preescalfar el forn a uns 180ºC, i preparar la safata amb les càpsules pels cupcakes.
Tamissem la farina i el llevat i reservem.
Seguim barrejant el sucre i la mantega a punt de pomada. Seguidament hi afegirem els ous un a un.
Un cop tenim els ous ben integrats a la barreja hi afegim la farina en  vegades, alternant amb la llet i la vainilla.
Un cop tenim la massa preparada la dividim en les càpsules que tenim. Recordeu que no hem d’omplir les capsules més de2 /3 parts!!
Les posem al forn durant 20-25 minuts.
Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa.

Per preparar el merenga suís començem per escalfar les clares amb el scure. En aquest pas cal barrejar sovint per evitar que les clares cuallin. Ho escalfarem fins que el sucre s’hagi dissolt totalment.
Un cop tenim el sucre dissolt ho passem  cap al bol de la batedora i començem a muntar les clares. Hem de tenir paciencia ja que al estar una mica calentes costarà que es montin.
Un cop tenim les clares a punt de neu hem de comprobar la temperatura d’aquestes. Cal que estiguin a una temperatura ambient (més o menys) ja que si están massa calentes al afegir la mantega aquesta es desfarà.
Un cop tenim les clares a la temperatura necessària cambiem el batedor de la batedora per la pala, i afegim la mantega.
Un cop la mescla és homogènia ja tenim el merenge preparat.

Ara a decorar! Les carbasses i els barrets de bruixa els he fet amb fondant, mentre que la momia està feta amb la cobertura i l’ajuda d’una boquilla en forma de cinta.


Bon Halloween!!

dissabte, 2 de novembre del 2013

PANELLETS D'AVELLANA



Un anys més tornem a estar a TOTS SANTS, dies per menjar castanyes, moniatos i panellets. De penellets n'hi ha de moltes varietats, però en aquets sentit a casa sóm molt tradicionals i sempre preparem els mateixos: de pinyons i d'ametlla.
Aquest any però hem fet un petit cambi. Enlloc de fer-los amb farina d'ametlla els hem preparat amb farina d'avellana.
L'avellana els dona una color més fosc. Han agradat bastant però com els penellets tradicionals no hi ha res.

INGREDIENTS:
ü  300g de patata o moniato (jo els he preparat amb patata ja que el moniato no ens arada gaire a casa)
ü  400g de farina d’avellana
ü  250g de sucre
ü  Ralladura de llimona
ü  Per la decoració: pinyons, granet d’ametlla, cireres confitades, etc.

Començem per bullir les patates senceres i amb pela. Un cop cuites i encara calentes els treiem la pell i en fem un puré.
Un cop la  patata està totalment freda ho barrejem amb el sucre, la farina d’avellana i la pell de llimona. Aquest pas resulta més fácil si ens ajudem amb les mans. Un cop tenim una massa homogènia ha arribat el momento de fer  els penellets.
En fer les boletes és posible que la massa s’enganxi a les mans, per evitar-ho us aconsello tenir un plat soper amb una mica de llet per sucar les mans i així evitar que s’enganxi la massa.

Per fer les penellets de pinyons farem boletes, no massa grans, del tamany d’una pilota de ping pong. Un cop fetes les boles les arrebossem en els pinyons per tal de que s’enganxin.

Pels d’ametlla farem el mateix procediment, però enlloc de donar-los forma de bola els farem amb una forma allargada.

Pels de cirera, farem boletes i les arrebossarem amb sucre. A la part central farem una mica de pressió de manera que quedi una cavitat on posar la cirera.

Un cop tenim tots els panellets fets els pintem ambo u batut per tal de que al coure’ls obtinguem uns panellets amb un color doradet molt atraient.


L’ultim pas és coure’ls al forn a 225-250ºC durant uns 8-10 minuts. Fins que obtinguin el color dorat desitjat.