dimarts, 23 d’abril del 2013

CUPCAKES DE MADUIXA: CUPCAKES DE SANT JORDI



Avui és Sant Jordi, segur que tothom n'està assabentat ja que si sortiu al carrer només fareu que trobar parades de roses i llibres. És un dia que tot i que no és festiu ho sembla i per celebrar-ho he preparat aquests cupcakes de maduixa.
L'idea era amb la cobertura fer una rosa amb els colors de la senyera. El colors van sortir bé però la consistència de la cobertura no, i ara sabreu perquè.
 Primer vaig seguir la recepta pas a pas i va quedar una textura perfecte, la vaig tastar i per meu gust era una mica massa dolça, així que hi vaig afegir més mantega i més formatge i la consistència va quedar massa líquida. Així que seguiu la recepta que us sortirà perfecte!!!
Per cer, felicitats a tots els Jordis i Jordines!!!


INGREDIENTS

Per les magdalenes:
ü  120g de mantega sense sal
ü  180g de sucre
ü  2 ous
ü  230g de farina
ü  2 culleretes de llevat
ü  120 ml de llet semidesnatada
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla
ü  200g de maduixes

Per a la cobertura:
ü  60g de mantega
ü  60g de formatge d’untar
ü  50g de maduixes
ü  350g de sucre glaç
ü  Colorant en gel (vermell i groc)

Preescalfem el forn a 180ºC, i peparem la safata amb les càpsules pels cupcakes.
Triturem les maduixes i ho reservem.
En un bol tamisem la farina, el llevat  i també ho reservem.
Batim la mantega amb el sucre fins que la barreja s’aclareixi, llavors afegim els ou un a un fins que estiguin totalment incorporats.
Afegirem la meitat de la farina i seguim batent a velocitat baixa, fins que s’hagi incorporat. Seguidament afegim la llet i la vainilla, tornem a batir i hi afegim la resta de farina.
Quan tinguem una massa homogènia hi afegim les maduixes triturades.
Repartirem aquesta massa en les càpsules omplint fins a 2/3 parts. Per tal de que totes les càpsules tinguin la mateixa quantitat de massa jo utilitzo les culleres de fer boles de gelat. Amb una cullerada d’aquestes la capsula que plena fins a les seves 2/3 parts.
Ho deixem coure al forn durant 22-25 minuts. Un cop cuits els deixem refredar sobre una reixa.

Per preparar la cobertura, primer de tot cal triturar les maduixes i tamissar el sucre. El següent pas és posar tots els ingredients a la batidor i batre  fins obtenir una crema. Si veieu que la crema és massa líquida podem afegir més sucre per tal que tingui la consistència desitjada.

Un cop tenim la cobertura la dividim en dos part iguals. Una part de la massa la tenyim amb colorant groc. L’altre part la tenyim amb colorant vermell.
Omplim una mànega pastissera d’un sol us amb la cobertura de color groc i omplim una altre mànega amb la cobertura vermella.
El següent pas és preparar una tercera mànega amb una “boquilla” en forma d’estrella (jo utilitzo la 1M de wilton). Dins aquesta mànega hi posem les dues anteriors a les quals hem tallat la punta inferior.

Ara ja ho tenim tot apunt per decorar els cupcakes. Amb la mànega bi-color farem la forma d’una rosa. I ja els tenim apunt.

                                                         BONA DIADA DE SANT JORDI!!

BONA DIADA DE SANT JORDI!!

dijous, 18 d’abril del 2013

PASTÍS MOUSSE DE TRES XOCOLATES



Dimarts va ser l'aniversari de la meva mare i aquí hem teniu, preparant un pastís per celebrar-ho.  A la meva mare li encanta la xocolata, sobretot la negra tot i que amí no m'agrada. Jo prefereixo la blanca tot i que a ella no li agrada. En fi, vaig fer una versió en mousse del típic pastís de tres xocolates. Boníssim!!!! El detall dels botons.... bé, feia temps que tenia aquest motlle i no l'havia utilitzat encara, jejeje Li va encantar tant de gust com la decoració.
FELICITATS MAMA!!!

INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
ü  6 ous
ü  200g de sucre
ü  200g de farina

Per a la mousse de xocolata negra:
ü  250ml de nata per muntar
ü  2 ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  50g de sucre
ü  200g de xocolata negra
ü  Un rajolí de llet

Per a la mousse de xocolata amb llet:
ü  250ml de nata
ü  2 ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  30g de sucre
ü  200g de xocolata amb llet
ü  Un rajolí de llet

Per a la mousse de xocolata blanca:
ü  250ml de nata
ü  2ous
ü  3 làmines de gelatina
ü  20g de sucre
ü  150g de xocolata blanca
ü  Un rajolí de llet

Per a la decoració:
ü  Xocolata blanca
ü  Xocolata amb llet
ü  Xocolata negre

Començem per preparar el pa de pessic. Separem les clares del rovells. Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin i reservem. Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la mescal anterior.
Amb suavitat afegim la farina previament tamissada. Un cop tenim una mescla homogènia ho aboquem dins un motlle i ho deixem coure al forn durant 35 minuts a 180ºC.
Un cop passat aquest temps treiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar completament.
Un cop fred amb l’ajuda d’una lira o ganivet tallarem el pa de pessic lonjitudinalment de manera que ens quedarem amb un cercle de la part central així ens assegurem que no té la “crosta” de la part superior  ni la de la part inferior. Amb l’ajuda d’un ganivet extreiem la crosta del voltant. D’aquesta manera obtindrem un pa de pessic prim (0,5 – 1cm) i molt esponjós.
La resta del pa de pessic la podem congelar i utilizar-la per fer uns cakepops, per exemple.

Per preparar la mousse de xocolata negra començarem per muntar la nata i la reservem.
Muntem les clares i les reservem.
En un bol hi posem les làmines de gelatina amb aigua freda per tal d’hidratar-les.
Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin.
Fonem la xocolata ja sigui al bany maria o bé al microones (en aquest cas cal vigilar de que no es cremi).
Escalfem la llet i hi dissolem les làmines de gelatina (sense l’aigua).
Barrejem la xocolata fosa, la llet amb la gelatina i els rovells amb el sucre.
Un cop la mescla anterior és homogènia hi afegim les clares i la nata amb suavitat. Un cop tots els ingredients están integrats ja tenim la mousse preparada.

Seguidament preparem la mousse de xocolata amb llet i per acabar la de xocolata blanca. Les dues mousse les preparem de la mateixa manera que la mousse de xocolata negra.

Per muntar el pastís necessitarem el mateix motlle (o un de la mateixa mida o una miqueta més gran) que hem utilitzat per fer el pa de pessic. Cal que aquest motlle sigui bastant alt o no ens hi cabaràn les tres capes de mousse.

Al fons del motlle hi col·loquem el disc de pa de pessic. Al seu damunt hi afegim la mousse de xocolata negra i ho deixem refredar a la nevera mentre preparem la mousse de xocolata amb llet. Un cop preparada l’afegim al damunt de la mousse de xocolata negra. Ho tornem a deixar dins la nevera mentre preparem la mousse de xocolata blanca. Un cop preparada l’afegim a les mousse anteriors.

Per decorar he utilitzat uns botons de xocolata. Per fer-los fonem xocolata i omplim els motlles, en aquest cas en forma de botons. Ho deixem refredar a la nevera. Un cop freds ja els podem utilitzar.


Un detall dels botons.

divendres, 12 d’abril del 2013

COCA DE POMA I CREMA

Hola de nou, perr fi sembla que el fred és fora i no tornarà, i la primavera ja es fa notar. Per això a casa ja hem començat l'operació "bikini", però com que no vull renunciar a publicar receptes de pastissos i altres dolços... els he adaptat en una versió light. Avera que us sembla!!

INGREDIENTS:
ü  Una làmina de pasta de full
ü  3-4 pomes Golden
ü  400ml de llet desnatada
ü  11g de stevia (edulcorant natural)
ü  100ml de llet evaporada (Llet “Ideal”)
ü  2 ous
ü  50g de Maizena
ü  1 branca de canyella
ü  8g de vainilla ensucrada
ü  Pell d’una llimona
ü  Melmelada d’albercoc

Començem per preparar la crema. Separaem un got de la llet. A la llet que hem separat hi dissolem la maizena i ho reservem.
 La resta de llet la posem dins un cassó al foc juntament amb la branca de canyella, la pell de llimona, llet evaporada, stevia i la vainilla.
Un cop veiem que comença a arrencar el bull ho retirem del foc i hi afegim els ous tot remenant. Seguidament hi afegim la barreja de llet i maicena. Ho tornem a posar al foc sense deixar de remenar. Quan ja ha espesseït ho retirem del foc i deixem que es refredi.

El següent pas és estirar la làmina de pasta de full. Al seu damunt hi escampem una capa “generosa” de crema.
Al damunt d’aquesta capa hi disposem la poma pelada i tallada a làmines.
 Courem la coca al forn durant uns 20-30 minuts.
Passat aquest temps la retirem del forn i la deixem refredar.
Mentrestant triturarem una mica de melmelada per asegurar-nos de que no te cap grumoll de fruita. Seguidament l’escalfarem una mica.
Utilitzarem aquesta melmelada líquida per pintar tota la superficie de la coca per donar-lli un aspecte brillant.

Bon Profit!!

dilluns, 1 d’abril del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I MAYONESA AMB CREMA DE FORMATGE (LA MONA)

Dilluns de Pasqua i exepcionalment us porto la recepta de la mona amb puntualitat. En altres publicacions ja he comentat que   tinc dos fills preciosos (molt entremeliats) però preciosos; El meu pare és el padrí d'en David (el gran) i la meva mare del l'Eloi (el petit). Com que saben que m'encanta fer pastissos (i algun invent també) hem van proposar que enlloc d'anar ells a comprar la mona la fes jo. Així que aquí la teniu, i com a als petits de casa els encanten els trens... doncs una mona amb un gran tren de xocolata!!
INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
ü  60g de xocolata negra (en trossets molt petitets)
ü  70g de cacau en pols
ü  400ml d’aigua
ü  460g de farina
ü  3 culleretes de llevat
ü  240g de sucre
ü  200g de sucre moré
ü  320g de mayonesa
ü  2 ous
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  250g de formatge d’untar
ü  250g de sucre glaç
ü  300ml de nata per muntar
ü  1 culleradeta de vainilla ensucrada
ü  50g de mantega

Pel tren de xocolata:
ü  Xocolata blanca
ü  Xocolata amb llet
ü  Xocolata negra
ü  Colorants per xocolata

Per decorar:
ü  Colorants en gel de diferents colors
ü  Fondant blanc
ü  Pasta de flors
ü  Aigua (per unir les peces de fondant)


La primera feina és preescalfar el forn a 180ºC. SEguidament en un bol hi posem la xocolata a trossets i el cacau en pols i hi afegim l’aigua bullint. Ho remanem bé i ho reservem.
En un altre bol tamissem la farina i el llevat, també ho reservem.
Seguidament amb l’ajuda de la batedora batim el sucre blanc, el sucre moré i la mayonesa. Quan la barreja és homogènia hi afegim els ous i seguidament la vainilla.
Per acabar incorporem la barreja de farina alternant amb la de xocolata.
Aboquem la barreja dins un motlle folrat amb mantega i una capa fina de farina. Ho posem dins el forn durant uns 40-45 minuts o fins que l’escuradents surti net.

Per preparar la cobertura seguirem els mateixos passos que en receptes anteriors. El primer pas es barrejar el formatge amb la mantega. Un cop ben barrejats hi afegim el sucre i la vaina ensucrada. Un cop tenim una mescla uniforme ho reservem.
En un altre bol començem a muntar la nata. Un cop muntada l’integrem amb moviments suaus a la mescla anterior.

L’idea del pastís és que sembles un Prat, així que he tenyit la cobertura de formatge amb colorants amb gel de color verd.

Fer  el tren de xocolata no és complicat però requereix molta paciència i temps.
El primer pas es fondre la xocolata al bany maria. Hem de tenir en compte que l’unica xocolata que és pot tenyir és la blanca, ja que la negra o amb llet tenen un color massa fosc. Els colorants que utilitzem han de ser amb base d’oli per tal de no alterar la composició de la xocolata.
Un cop tenim la xocolata fosa la podem tenyir amb unes gotetes de colorant i barrejant molt bé.
Amb l’ajuda d’un pinzell pintarem (per exemple amb groc) els detalls del nostre tren, ho deixarem refredar a la nevera. Seguidament farem els detalls d’un altre color, i així successivament fins que hàgim fet tots els detalls. Per acabar hem de revestir tot el vagó amb xocolata (de la que volguem) per tal de que els detalls quedin units al vagó.

Les flors les he fet amb pasta de flors mentre que les figures (abelles, marietes, cuc i cargol) estan fetes amb fondant.

Els arbres són cakepops, però la recepta me la reservo per una altre ocasió.

BONA PASQUA A TOTHOM!!!

el cargol
Les flos amb la marieta i l'abella
Una vista general

 
La vista aèreea amb els arbres.
La vista frontal.