dilluns, 1 d’abril del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I MAYONESA AMB CREMA DE FORMATGE (LA MONA)

Dilluns de Pasqua i exepcionalment us porto la recepta de la mona amb puntualitat. En altres publicacions ja he comentat que   tinc dos fills preciosos (molt entremeliats) però preciosos; El meu pare és el padrí d'en David (el gran) i la meva mare del l'Eloi (el petit). Com que saben que m'encanta fer pastissos (i algun invent també) hem van proposar que enlloc d'anar ells a comprar la mona la fes jo. Així que aquí la teniu, i com a als petits de casa els encanten els trens... doncs una mona amb un gran tren de xocolata!!
INGREDIENTS

Pel pa de pessic:
ü  60g de xocolata negra (en trossets molt petitets)
ü  70g de cacau en pols
ü  400ml d’aigua
ü  460g de farina
ü  3 culleretes de llevat
ü  240g de sucre
ü  200g de sucre moré
ü  320g de mayonesa
ü  2 ous
ü  1 culleradeta d’essència de vainilla

Per la cobertura:
ü  250g de formatge d’untar
ü  250g de sucre glaç
ü  300ml de nata per muntar
ü  1 culleradeta de vainilla ensucrada
ü  50g de mantega

Pel tren de xocolata:
ü  Xocolata blanca
ü  Xocolata amb llet
ü  Xocolata negra
ü  Colorants per xocolata

Per decorar:
ü  Colorants en gel de diferents colors
ü  Fondant blanc
ü  Pasta de flors
ü  Aigua (per unir les peces de fondant)


La primera feina és preescalfar el forn a 180ºC. SEguidament en un bol hi posem la xocolata a trossets i el cacau en pols i hi afegim l’aigua bullint. Ho remanem bé i ho reservem.
En un altre bol tamissem la farina i el llevat, també ho reservem.
Seguidament amb l’ajuda de la batedora batim el sucre blanc, el sucre moré i la mayonesa. Quan la barreja és homogènia hi afegim els ous i seguidament la vainilla.
Per acabar incorporem la barreja de farina alternant amb la de xocolata.
Aboquem la barreja dins un motlle folrat amb mantega i una capa fina de farina. Ho posem dins el forn durant uns 40-45 minuts o fins que l’escuradents surti net.

Per preparar la cobertura seguirem els mateixos passos que en receptes anteriors. El primer pas es barrejar el formatge amb la mantega. Un cop ben barrejats hi afegim el sucre i la vaina ensucrada. Un cop tenim una mescla uniforme ho reservem.
En un altre bol començem a muntar la nata. Un cop muntada l’integrem amb moviments suaus a la mescla anterior.

L’idea del pastís és que sembles un Prat, així que he tenyit la cobertura de formatge amb colorants amb gel de color verd.

Fer  el tren de xocolata no és complicat però requereix molta paciència i temps.
El primer pas es fondre la xocolata al bany maria. Hem de tenir en compte que l’unica xocolata que és pot tenyir és la blanca, ja que la negra o amb llet tenen un color massa fosc. Els colorants que utilitzem han de ser amb base d’oli per tal de no alterar la composició de la xocolata.
Un cop tenim la xocolata fosa la podem tenyir amb unes gotetes de colorant i barrejant molt bé.
Amb l’ajuda d’un pinzell pintarem (per exemple amb groc) els detalls del nostre tren, ho deixarem refredar a la nevera. Seguidament farem els detalls d’un altre color, i així successivament fins que hàgim fet tots els detalls. Per acabar hem de revestir tot el vagó amb xocolata (de la que volguem) per tal de que els detalls quedin units al vagó.

Les flors les he fet amb pasta de flors mentre que les figures (abelles, marietes, cuc i cargol) estan fetes amb fondant.

Els arbres són cakepops, però la recepta me la reservo per una altre ocasió.

BONA PASQUA A TOTHOM!!!

el cargol
Les flos amb la marieta i l'abella
Una vista general

 
La vista aèreea amb els arbres.
La vista frontal.

2 comentaris:

  1. Noia, m'has deixat ben parada amb l'ingredient sorpresa de la base de la mona!!! Maionesa!!! Qué original!!! I aquest tren, ha hagut d'encantar-li al destinatari!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La primera vegada que vaig llegir aquesta recepta emb va cridar l'atenció però no hem va donar ganes de fer-la. Però a mesura de llegir-la m'he animat, i està bona. M'ha recordat a la textura del brownie. I el tren.... els ha encantat!!!

      Elimina