dimarts, 6 de novembre del 2012

GALETES DE MANTEGA DECORADES AMB FONDANT



INGREDIENTS
ü  125g de mantega
ü  125g de sucre
ü  1 ouç
ü  1cullereta de vainilla ensucrada
ü  250g de farina
ü  Fondant de diferents colors
ü  Aigua
ü  Cola comestible

Tamissar la farina i reservar.
Barrejar la mantega i el sucre fins a tenir una barreja uniforme i cremosa. Afegirem l’ou i la vainilla i seguirem remenant.
Afegir una part de la farina i barrejar, quan estigui integrada afegir l’altre meitat. Quan tinguem una pasta homogènia l’embolcallarem amb paper film i la reserverem a la nevera durant ½ hora.
Passat aquest temps estirarem la massa sobre una taula previament enfarinada. Cal estirar la massa fins que aquesta sigui d’uns 4 mm d’espessor.
Amb un tallador de pastes de la forma i mida que volguem tallarem la pasta. Preescalfem el forn a 180ºC i  col·locarem les galetes una safata coberta amb paper de forn. Les courem durant 10-15 minuts.
Un cop cuites les galetes les deixarem refredar sobre una reixa.

Per decorar la galetes utilitzarem fondant de diferents colors. Podem comprar el fondant blanc i tenyir-lo del color que volguem o bé comprar-lo ja tenyit.
Treballar el fondant amb les mans fins que sigui moldejable. Estirar el fondant amb l’ajuda d’un corró fins que tingui un gruix d’uns 2-4 mm, si s’enganxa a la superficie de treball podem tirar-hi una mica de maicena.
Quan tenim el fondant estirat amb un tallador de galetes tallem la pasta. Farem el mateix amb els segells de les lletres.
Per unir les lletres de fondant amb la base de fondant utilitzarem un pinzell petit i aigua. Per enganxar la base de fondant a la galeta utilitzarem cola comestible.

1 comentari:

  1. Aquestes galetes han d'estar molt bones, a més han quedat molt maques.
    Fins aviat

    ResponElimina